Sweet Memories...

Wednesday, August 3, 2011

Diari 1 Ramadhan 1432...
Semalam tarawih malam pertama di Masjid Bukit Indah. Agak terlewat ke masjid. Bangun sahur 4.30 pagi. Subuh 1 Ramadhan pula di Masjid Fatimah Az-Zahra. Selepas solat Subuh Ustaz Fazlul Rahimi memberikan introduction untuk pengajian kitab yang akan diajar sepanjang Ramadhan selepas Subuh di Masjid.

Waktu siang di pejabat dan bertemu sahabat lama yang kini dah jadi peguam di KLCC. Mata cuba dikawal sebaik mungkin. Perbincangan dengan kawan lawyer tu berkisar tentang isu Lelag Firm dia yang ingin dijadikan panel my company.

Balik kerja petang mata begitu letih sebab meeting di KLCC cukup meletihkan minda. Sebelum maghrib berbuka puasa sempatlah buka Quran sekejap. Tarawih di Masjid Fatimah Az-Zahra.

Kuliah Ramadhan selepas solat Isyak terlalu panjang juga oleh ustaz Fazlul Rahimi berkisar tentang kepentingan ilmu, takwa, iman dan ciri-ciri kepimpinan sebagai umat Islam. Solat Tarawih bermula pada pukul 9.40 malam.Habis solat tarawih dan witir pukul 10.30 mlm.

Selepas tarawih melayan cerita drama bersiri sempena Ramadhan di Astro bertajuk Ketika Cinta Bertasbih. Esok aku dan sayang nak solat tarawih di Masjid Bukit Indah.

1 comment: